OEI!

dat dacht ik inderdaad eergisteren, toen ik het dagboek hier opendeed en de titel ‘sneeuw’ las…oei, is het écht al zo lang geleden dat ik hier nog eens passeerde? 

 ze zijn nochtans mooi, die foto’s van het witte landschap. -22° was het!  onze olijfboom, toch enkele jaren dé ster van ons domein, heeft het helaas niet overleefd…

na de koude kwam dan een bijzonder nat voorjaar.  als ik het me goed herinner (want zoiets vergeet ge liefst zo rap mogelijk) regende het in april drie weken aan één stuk.  en tegen alle verwachtingen in, hebben onze planten dat dan wèl zeer gewaardeerd.  de meeste kregen een groeischeut van méér dan een meter!  andere konden door het overvloedige water de schade van de barre winter beperken…

het vakantie-seizoen was weer bijzonder interessant.  de vele complimenten blijven ons bevestigen dat we goed bezig zijn.  maar er is ook veel concurentie en we mogen niet stil blijven zitten.  misschien moeten we voor voor- en najaar onze troeven van sauna en jaccuzie een beetje beter uitspelen.  weinig van onze gasten zijn op de hoogte van de mogelijkheden (euh…omdat wij ze niet goed genoeg aan de man brengen…) en het zou een extra pluspunt kunnen worden? 

we waren toch ook wel verbaasd over het feit dat de Dordogne als ‘fietsland’ nog zo onbekend is.  de wegen zijn hier bijna perfect geasfalteerd en met de pittige hellingen en fraai uitzicht is het hier een plezier om te fietsen!  gelijk in welke richting!  om over het mountainbiken nog te zwijgen… op de weg komt ge al haast niemand tegen, dus als ge u terugtrekt in de bossen…. zalig!  ge kunt hier u-ren off-road rijden!  dus hier ligt ook een mogelijkheid om nog wat extra gasten aan te trekken.  omdat we zelf zo fan zijn van de streek, hebben werkelijk àlle kaarten en mappen en routes en heel de winter gaan we zelf op verkenning, dus wie kan er hier de weg wijzen en tips geven voor mooie tochten?  het vraagt natuurlijk wel wat werk.  het wordt tijd dat we onze ‘kaartenbak’ eens goed onder handen nemen, en uitbreiden!

september was de bezoekmaand.  vier totaal onverwachtte bezoekers kregen we! vier!  bedankt, om aan ons te denken, om een omweg te maken, om ons te verrassen… dat kan deugd doen.

broers en zussen, vrienden, jullie waren ook weer van de partij. wat zouden we doen zonder…

en voilà, we zijn weer terug bij de winter aanbeland, hopelijk dit jaar zonder …sneeuw…