Het simpele leven van een snoeier

Dat het leven zo eenvoudig kan zijn. Structuur en herhaling. Rust. Geen stress over wat ik aan moet. Of mijn haar wel goed ligt. Heerlijk. Elke week dezelfde kleding, in het weekend wassen, klaar. Elke dag een muts op. Klaar. En als we allemaal onze oliejekker over de batterij van onze snoeischaar aantrekken, lijken we allemaal op de bultenaar van Parijs. 

 Werken in de buitenlucht wakkert onze honger wel ongelofelijk aan. De hoeveelheden die we eten zijn enorm. En vreemd genoeg heb ik hier ook veel zin om te koken. Misschien komt dat wel omdat de supermarkt hier net de grot van Ali Baba is. Als je het hier niet vind, vind je het nergens. In de groenten en fruit afdeling is alles super vers. De broodafdeling is gigantisch en ze hebben er mini broodjes, onze zondagse pistolets. Je mag hier zeker niet met honger komen winkelen want de geuren van de kaas en vleeswaren afdelingen doen je watertanden.

Van werken in de buitenlucht moet je ook veel slapen. Tussen negen en half tien kruipen we onder zeil en we slapen als een roos. 

Advertenties